Oversættelseshukommelse

Hvad er oversættelseshukommelse

For at sikre en ensartet og nøjagtig sprogbrug både i og på tværs af oversættelsesopgaver benytter vi os af oversættelseshukommelser over netop jeres specifikke forretningsterminologi.

Oversættelseshukommelser sikrer bedre overensstemmelse og nedsætter omkostningerne.

Danish-English.com benytter sig af oversættelseshukommelser, der inkluderer databaser over termer i kildesproget og i målsproget, hvilket fremskynder oversættelsesprocessen og øger ensartetheden i terminologi og skrivestil.

Hvad er oversættelseshukommelse

Det får du ud af det

Opdaterede hukommelsesdatabaser nedsætter omkostningerne ved oversættelsen, eftersom det antal ord, der skal oversættes, falder i takt med, at oversættelseshukommelsen vokser. I tilgift giver en omfattende oversættelseshukommelse mere ensartede oversættelser, i særdeleshed når der anvendes mere end én oversætter på en given opgave.

Vil du gerne vide mere om oversættelseshukommelse og hvordan du kan drage fordel af denne nyttige teknologi? Ring til os på 51311915 eller kontakte os via e-mail.
Vi tilbyder ikke gratis oversættelse eller maskinoversættelse. Vores kerneforretning er professionelle oversættelser af høj kvalitet til virksomheder, organisationer, akademiske institutioner og individer, som er udført af mennesker.

Maskinoversættelse kontra menneskeoversættelse

Maskinoversættelse kontra menneskeoversættelseMaskinoversættelser kan virke mirakuløse, den første gang man ser dem udført. Man åbner dokumentet, vælger den tekst, der skal oversættes, og trykker på ikonet ”Oversæt”. I løbet af et par sekunder får man det sprog, man ønsker. Men hvis du er så heldig, at de kender det sprog, teksten er blevet oversat til, får du hurtigt øje på problemerne.

Uanset hvor komplekst computerprogrammet er, så er det ligeglad med ordenes mening, ordkombinationer, sætninger, afsnit eller hele teksten. Programmet kender intet til retorik og stil.

Oversættelsen kan nok være forståelig, men den er bestemt ikke af en kvalitet, så den kan publiceres. Ved en maskinoversættelse sker der grundlæggende det, at de enkelte ord og fraser oversættes fra et sprog til et andet. Og resultatet er langt fra perfekt.

Maskinoversættelsen er baseret på software, der består af ordbøger og algoritmer, som sammensætter sætninger efter sprogets grammatiske regler. Den medfødte vanskelighed ved maskinoversættelse er, at programmet ikke kan tage højde for kontekst og mening, som vi mennesker kan og gør. Det udskifter blot flittigt ord og udtryk fra en ordbog med ord og udtryk på et andet sprog.

Vil du have gratis maskinoversættelser uden garanti, så google det. Held og lykke!