Det Perfekte CV – 3

Opbygningen af CV’et

80% mener, at man starter med de personlige data – 20% foretrækker, at de personlige data er sidst.

Resume – eller ikke

Dette relativt nye fænomen, som stammer fra USA, synes på vej ind – dog er der forskelle i de forskellige modtagergruppers holdninger. 53% ser gerne et resume, og 47% foretrækker et CV uden. Der er en tendens til, at jo flere CV’er man modtager, desto mere foretrækker man et CV uden resume. Til denne kategori hører f.eks. rekrutteringsfirmaerne. Af de 53%, der gerne ser et resume, foretrækker de 72%, at resumeet placeres sidst i CV’et – og 28% det modsatte.

Opbygningen af CV’et

Kompetenceprofil – eller ikke

Også dette er et relativt nyt element i danske CV’er. Ikke mindre end 73% giver udtryk for, at de gerne ser en kompetenceprofil i CV’et – 27% det modsatte. Af de 73%, der gerne ser en kompetenceprofil i CV’et, foretrækker de 63%, at det placeres først og 37% sidst.

Karriereforløbet – kronologisk eller omvendt?

Et CV indeholder som bekendt et tidsmæssigt forløb af karrieren, idet man organiserer de enkelte job i en logisk tidsmæssig rækkefølge. Her ville vi gerne vide, om man ønsker forløbet opstillet i en kronologisk rækkefølge – eller i omvendt kronologisk rækkefølge. Her var der ikke megen tvivl, idet 89% ønsker, at forløbet opstilles i omvendt kronologiskrækkefølge.

Konklusion

Det overordnede resultat må siges at være meget klart, idet konklusionen på DEOS’ undersøgelse er den, at der stadigvæk ikke findes et såkaldt ”Perfekt CV”. Meningerne var mange – MEN – undersøgelsen viser trods alt, at DER ER EN KLAR TENDENS til, hvad man forventer af et CV, samt hvordan man kunne ønske sig, det bliver udformet, og hvad det bør indeholde.

fortsatte
«tidligere 1| 2 | 3